رییس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی از راهاندازی سامانه «مدیریت فرادادههای اقیانوسی» در این پژوهشگاه خبر داد.
دکتر ناصر حاجیزاده ذاکر با اشاره به راهاندازی سامانه «مدیریت فرادادههای اقیانوسی» (متادیتا) گفت: این سامانه منطبق با استانداردهای «برنامه بینالمللی تبادل داده و اطلاعات اقیانوسی» بمنظور تولید رکوردهای فراداده توسط سازمانهای دریایی کشور و همچنین امکان جستجوی آنها توسط کاربران دریایی از طریق پورتال مرکز دادهها، راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: با استفاده از این سامانه یکپارچه، سازمانهای دریایی قادر خواهند بود رکوردهای فراداده خود را تولید کنند و از طریق پورتال مرکز دادهها، آنها را برای کاربران ملی و بینالمللی به اشتراک بگذارند.
حاجیزاده این سامانه را مکانیزمی برای تعامل و تبادل فرادادههای اقیانوسی میان سازمانهای دریایی توصیف کرد و یادآور شد: فرادادهها، مجموعه دادههایی هستند که دستهای از دادههای مرتبط را توصیف و تشریح میکنند و اغلب به عنوان شرح اولیه از دادههای موجود در دسترس کاربران مختلف قرار میگیرند.
وی در خصوص نحوه استفاده کاربران از این سامانه توضیح داد: کاربران بدون اینکه لزوما به خود دادهها دسترسی داشته باشند، قادر خواهند بود به جستجوی دادههای مورد نیاز خود بپردازند.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با بیان اینکه ایجاد بانک اطلاعاتی ملی از فرادادههای سازمانهای دریایی کشور، از انجام دوبارهکاری در مطالعات و برداشت داده توسط سازمانهای مختلف جلوگیری میکند، اظهار کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی فراداده، امکان از دست دادن دادههای مستند شده در هنگام جابجایی افراد در سازمانها را به حداقل میرساند و باعث میشود افراد جدید در مورد محتوای دادهها، درک صحیحی داشته باشند و آگاهی لازم را کسب کنند.
مهندس فرناز غیاثی، رییس مرکز ملی دادههای اقیانوسی نیز سازماندهی و مدیریت حجم وسیعی از دادهها را از مهمترین چالشهای پیش روی سازمانهای دریایی عنوان کرد و گفت: سازمانهای مختلف دریایی، دادههای زیادی تولید میکنند، ولی از کار یکدیگر اطلاع ندارند از آنجا که تهیه و مدیریت دادههای دریایی بسیار هزینهبر است، لزوم حرکت به سمت زیر ساخت و بستری جهت اعمال مکانیزمهای فنی جهت دسترسی و استفاده سازمان یافته از منابع دادهها احساس میشود.
وی، طراحی و تهیه مستندات دادهها یا «فراداده» را یکی از اقدامات اساسی در زمینه دانست و تصریح کرد: با استفاده از این سامانه یکپارچه، سازمانهای دریایی قادر خواهند بود رکوردهای فراداده خود را تولید کنند و از طریق پورتال مرکز دادهها، آنها را برای کاربران ملی و بینالمللی به اشتراک بگذارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.